wong jowo lan banyu

June 13, 2008 at 2:18 am | Posted in mbuh.. | 7 Comments

banyu lan wong jowo

wong jowo iku banyu
banyu iku cair
wong jowo iku cair
cair iku iso campur
campur neng opo wae
campur neng dawet
campur neng wedang kopi
campur neng wedang jahe
campur neng tuak
campur neng topi miring
campur neng gepeng
pokoke iso nyampur neng opo wae

banyu iku iso melebu neng opo wae lan manut
melebu neng weteng yo koyo weteng
neng gelas yo koyo gelas
neng mangkuk yo koyo mangkuk
neng botol yo koyo botol
iku banyu
wong jowo iku koyo banyu

banyu yo tetep banyu
dikapak-kapakke yo tetep banyu
dilebokke weteng metu yo banyu
melebu lemah metu yo banyu
melebu uwet metu yo banyu
bentuke yo tetep banyu

ora iso diowah-owah
dadi atos koyo watu
contohe es watu
kuwi tetep banyu
cair yo tetep dadi banyu
wong jowo yo koyo banyu

banyu bentukke tetep banyu
neng werno lan rasa iso maleh
maleh dadi badeg
maleh wangi
maleh seger
maleh legi
maleh asin
maleh kecut
maleh pahit
maleh dadi abang
maleh dadi ijo
maleh dadi kuneng
maleh dadi ireng
maleh dadi jambon
neng banyu tetep banyu
wong jowo yo koyo banyu

banyu iku iso campur neng opo wae
nyampur neng kopi yo koyo kopi
neng nteh yo koyo teh
neng susu yo koyo susu
neng dudoh jangan yo sedep
neng banyu yo tetep banyu
wong jowo iku koyo banyu

banyu iku ono neng ndi wae
ono neng laut
ono neng kali
ono neng lemah
ono neng langit
ono neng udara
ono neng weteng
ono neng menungso
neng banyu yo tetep banyu
wong jowo yo koyo banyu

banyu iku iso nyegerke kabeh seng urep
iso nguripi kabeh seng urip
neng yo iso dadi nyusahne seng urep
iso mateni seng urep
nek wes ngamuk yo iso nguntal segoro
neng banyu yo tetep banyu
wong kowo yo koyo banyu

banyu iku iso gawe apik
banyu iku becik
neng yo iso dadi elek
seng paling apik iku banyu
neng seng paling olo yo banyi
neng banyu yo tetep banyu
wong jowo yo koyo banyu

ono seng seneng ngetokke banyu
ono seng sengsoro mergo dilebni banyu
banyune ora dadi banyu
beng banyune dadi bocah
neng bocah yo ngetokke banyu
mergo yo asale soko banyu
banyu yo tetep banyu
wong jowo yo koyo banyu.

by: Granj.

7 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. banyu iku mugo isa migunani tumraping liyan, banyu kang isa agawe segering manah,
    banyu kang ngerti saka ngendi anggone teko, kanggo ngopo anggone ana, marang ngendi anggone bali.

  2. 🙂 maturwunun wong jowo kota gede..

  3. kulo mboten ngertos mbak iing, nyuwun diterjemahke

  4. nyuwun ngapunten kang fajar, sebagai konsistensi ke-wong jowo-an, maka puisi puniko mboten saget dipun terjemahken..
    sumonggo panjengan belajar bahasa jawi..😀

  5. Cah cilik seneng kecehan neng banyu
    Udan banyu ora gumun tapi nek udan wong jowo aku bakal mlayu wedi ketiban menungso.
    Banyu kuwi iso gawe seneng tapi ugo iso ndadeke susah nek banjir gawe sirah mumet mikir prabotan kelem rusak malah keli awe-awe ora bali meneh. Dadi wong jowo iso gawe enak ugo iso gawe susah banget. Aku wong jowo sing iline santer koyo banyu grojogan sak nduwure gunung, ora koyo aliran banyu PDAM.

  6. aku paling seneng udan-udan, adem trus seger … tenan aku wedi karo udah wong jowo …. indonesia wis diluberi wong jowo …. aceh ora seneng … bejane … neng aceh ora udan wong jowo … isih tetp udan banyu.

  7. Yak sing penting adem yen banyune puanas temulup nang mustaka salam banyu panguripan RAHAYU


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: